Raadsbrede oppositie

geplaatst in: Nieuws | 0

Onlangs hebben wij samen met de fracties van SP en EV! kenbaar gemaakt dat ons vertrouwen in het huidige college zeer beschadigd is geraakt. Dat is gekomen door een aantal zaken die zich de laatste 2 maanden hebben afgespeeld, maar niet alleen. Al een enige tijd hebben wij onvrede met het optreden van het college en dan vooral het opleggen van geheimhouding en het bespreken van zaken ‘in vertrouwelijkheid’. Dat doet volgens ons geen goed aan het openbare debat.

In onze verklaring staan geen ‘onwaarheden’ zoals door een aantal fracties wordt beweerd. Alles wat wij hebben verklaard is gebaseerd op aantoonbare feiten. Wij vinden het ook erg jammer dat fractie met hun reactie op onze verklaring meteen met modder beginnen te gooien. De beweringen die zij doen zijn ook nog eens gebaseerd op vermoedens en dus ook niet juist. Het is jammer dat zij in hun reactie op de man spelen. Niet nodig en het haalt ook de aandacht weg van waar het echt over moet gaan. Het functioneren van het college, maar misschien is dat wel wat zij willen bereiken.

Ook is het ook niet zo dat wij tot de verklaring zijn overgaan omdat, zoals in de media wordt gesuggereerd, ‘onze wethouder’ is opgestapt. De opgestapte wethouder kom misschien van de VVD, maar wij hebben in het raadsbrede werken gekozen voor partij onafhankelijke wethouders. Bij welke politieke partij zij aangesloten zijn speelt daarbij geen rol! Zou er bij de afgelopen ontwikkelingen een van de andere wethouders betrokken zijn, zou dat bij ons hetzelfde resultaat hebben. 

Wij als VVD zullen ons in ieder geval blijven inzetten voor een goed bestuur wat Enkhuizen verdiend. Met alle openheid en eerlijkheid die daarvoor nodig is. Daar kunnen wij met iedereen samenwerken en zullen wij dat ook blijven proberen.